Skip to main content

Gerard Kiewiet

Adviseur

Data en digitalisering zijn belangrijke drivers van verandering. Het biedt voor organisaties enorme kansen, maar ook grote uitdagingen. Hoe zet je data in voor het behalen van de doelen van je organisatie? Wat is de beste manier om binnen samenwerkingsverbanden informatie te delen? Wat betekent dit voor je manier van werken en organiseren? Hoe transformeer je je organisatie om klaar te zijn voor de toekomst?

In deze tijd van snelle veranderingen en digitalisering is het cruciaal voor organisaties om zich te blijven ontwikkelen wil men effectief en relevant blijven. Dit geldt zeker ook voor publieke organisaties. Ik heb de effecten van deze ontwikkelingen zelf ervaren tijdens mijn werk bij informatie gedreven en veranderende organisaties binnen het veiligheidsdomein. Organisaties helpen omgaan met deze onzekere omgeving door op een verstandige en betrouwbare manier innovatie en verandering te stimuleren is wat mij drijft en wat ik leuk vind om te doen.

Als leidinggevende en projectleider heb ik business change processen geïnitieerd en geleid bij complexe en dynamische organisaties en programma’s. Daarnaast ben ik product owner geweest van een agile-team dat innovaties op het gebied van informatie en risico gestuurd werken realiseerde. Het verbinden van beleid, uitvoering en techniek is hierbij één van mijn krachten.

Met mijn doelgerichte instelling blijf ik altijd zoeken naar creatieve en werkbare oplossingen, ook op momenten dat het moeilijk is. Vaardigheden die ik tijdens mijn werk in binnen- en buitenland bij de Luchtmacht, de Marechaussee en de Verenigde Naties heb ontwikkeld.

Mijn expertises zijn onder andere data en informatie gedreven werken, intelligence, het opzetten van teams en samenwerkingsverbanden, innovatie, transformatie van organisaties en visievorming. Deze kennis zet ik graag in binnen het veiligheidsdomein, maar is ook zeer relevant voor andere domeinen.

Met mijn energie, open karakter en brede interesse leg ik makkelijk contact en win ik snel het vertrouwen van de verschillende stakeholders en collega’s. Ik ben een verbinder en kijk verder dan mijn eigen rol en opdracht om het optimale resultaat voor een opdrachtgever te behalen.

“Graag ga ik met u de uitdagingen van deze tijd aan!”

Mijn publicaties: