Skip to main content
directeur-henk-de-jong-pblq

Henk de Jong

Directeur

De verdere digitalisering van de samenleving zal de komende tijd veel vergen van publieke organisaties. Er zijn grote kansen om publieke organisaties te verbeteren. Daarbij ontstaan veel vraagstukken. Professionals van PBLQ kunnen hierin een belangrijke rol als adviseur, opleider en tijdelijk manager vervullen. De lange staat van dienst van het bureau, de indrukwekkende expertise in combinatie met een team met ook veel jong talent, maakt dat we veel kunnen betekenen.

Mijn echte kennismaking met de publieke sector was de studie bestuurskunde in Leiden. Daarna heb ik verschillende leidinggevende en bestuurlijke functies vervuld. Ik heb 15 jaar als adviseur gewerkt voor de rijksoverheid, steden en uitvoeringsorganisaties, was directeur bij de Bestuursdienst van de gemeente Rotterdam en werd vervolgens gemeentesecretaris in Amsterdam. Daarna functioneerde ik een aantal jaren als zelfstandig adviseur in New York en Nederland. Voor de overstap naar PBLQ was ik lid van de nationale korpsleiding bij de Politie.

De publieke sector is waar mijn hart ligt. Ik geef leiding aan het bureau en doe met teams opdrachten voor organisaties die het advies van PBLQ zoeken. Opdrachtgevers noemen ons een vertrouwde adviseur. Daar ben ik bijzonder trots op.

Neem contact op

“Elke dag werken aan een goed functionerende publieke sector”

Mijn publicaties: