Skip to main content

Júlia Ortí

Adviseur

Technologie en innovatie hebben een grote impact op maatschappelijke veranderingen. Deze ontwikkelingen zie ik als kansen voor organisaties om technologie en innovatie verantwoord in te zetten.  

Ik ben betrokken geweest bij projecten voor verschillende (overheids)organisaties waarin innovatie en technologie een grote rol speelden. Relevante voorbeelden zijn adviseren over het gebruik van kunstmatige-intelligentietoepassingen, coördinerende werkzaamheden in een project over digitale gegevensuitwisseling in de langdurige zorg en het mede coördineren van en deelnemen aan smart city innovatiemissies naar het buitenland en de organisatie van een rijksbreed innovatiecongres 

Vanuit mijn specialisatie in internationale mensenrechten ben ik erg geïnteresseerd in kwesties waar technologie en innovatie in contact komen met rechten en waarden zoals privacy, vrije ontwikkeling van de persoonlijkheid en discriminatie. Met een achtergrond in informatie- en innovatiemanagement help ik organisaties graag om volwassen mee om te gaan met innovatie en technologie. Graag kom ik tot de snijpunt van wat gewenst is (doeltreffendheid), wat haalbaar is, wat ethisch verantwoord is (ethiek en publieke waarden) en welke mogelijkheden technologie en innovatie bieden. Verbinding leggen tussen praktijk, techniek en beleid zie ik als een essentieel component voor het slagen van een project. 

Opdrachtgevers kunnen in mij een gedreven, flexibel en proactieve medewerker verwachten. Verder ga ik een uitdaging niet snel uit de weg en durf verantwoordelijkheid te nemen. Binnen een team ligt mijn toegevoegde waarde mijn resultaatgerichtheid. Ik ben van mening dat het voor een succesvolle oplossing belangrijk is om alle behoeften te begrijpen. Zo kom ik tot gestructureerde, creatieve en toekomstgerichte oplossingen.  

“Ik ben graag maatschappelijk betrokken en wil me inzetten voor het oplossen van complexe vraagstukken waarbij diverse actoren betrokken zijn.”

Mijn publicaties:

Publicatie Image

13 april 2021

Mens vs. machine of me...
Publicatie Image

18 juni 2019

PBLQ staat voor de klas