ONZE ADVISEURS

Rutger

van den Elsen

Adviseur

“Over twintig jaar zul je meer spijt hebben van de dingen die je niet gedaan hebt dan van de dingen die je wel gedaan hebt. Onderzoek, Droom, Ontdek – Mark Twain”

Neem contact op

Het goede doen op het juiste moment, dat is waar ik in mijn adviesopdrachten voor sta. Het identificeren van de knelpunten in een domein vergt analytisch vermogen; het ontwerpen van een doordachte oplossing vraagt om creativiteit. Maar de échte uitdaging ligt in de creatie van een adequaat pad waarin nú stappen gezet kunnen worden en tegelijkertijd kan worden ingespeeld op verandering en onzekerheid. Dat is waar de informatiesamenleving om vraagt.

De combinatie van een achtergrond in organisatiekunde, publiek informatiemanagement en (informatie-) architectuur én een inmiddels rijke ervaring in verschillende (publieke) domeinen stellen mij in staat een bovenal inhoudelijke bijdrage te leveren aan uw project of programma. In de rol van architect of informatieadviseur maak ik technische oplossingen begrijpelijk voor opdrachtgevers en bestuurders en vertaal ik beleidsdoelstellingen en maatschappelijke uitgagingen juist naar technische oplossingen. De focus hierbij ligt op wendbaarheid, creativiteit, realisme en toekomstbestendigheid.

Ik verdiep me graag in nieuwe vraagstukken en domeinen – daar valt het meeste leren en kennis en ervaring uit andere domeinen te brengen. Ik voel me echter als een vis in het water wanneer het gaat over dienstverlening en informatiearchitectuur waarbij personen centraal staan – of het nu inwoners, patiënten, cliënten, ingezetenen of studenten zijn. Mag ik maar meteen de eerste stap voorstellen? Elke oplossing begint met een goed gesprek!

Onze publicaties: