Skip to main content

Thomas Dolman

Adviseur

Ik ben adviseur data en digitalisering met een focus op Kunstmatige Intelligentie en algoritmes. Ik hoor regelmatig overheden de noodzaak hiervan beamen, maar wat is precies het doel? Deze toepassingen zijn gereedschap. Gereedschap moet een probleem oplossen, een doel dienen. Pas als we dat gezamenlijk duidelijk maken moeten we aan techniek denken.

Ik vind opdrachten met maatschappelijke impact zeer belangrijk, omdat ik mij inzet voor een socialere duurzame samenleving. Gelukkig zijn veel mensen daarmee bezig en kunnen algoritmes en data daarbij helpen. Gemakkelijkere scans analyseren voor ziekenhuizen, administratie eenvoudiger maken en complexe keuzes overzichtelijk maken. Prachtige verbeteringen die voor het oprapen liggen.

In mijn opdrachten combineer ik kennis van beleid en algoritmes. Dit presenteer ik toegankelijk zowel intern als extern. Hierdoor sla ik een brug tussen technici en beleidsexpert. In de opdracht voor de Nederlandse AI Coalitie vervulde ik deze rol en beschreef de uitdagingen in het zorgveld met het ontwikkelen van AI in een rapport voor beide doelgroepen.

Ik kijk ernaar uit om ook met u in gesprek te gaan over de kansen die algoritmes voor u kunnen bieden. De problemen die het op kan lossen. Er is zoveel mogelijk, maar waar begint u?

“We kunnen niet zomaar iets starten en aannemen dat het werkt zodra er wiskunde in zit. - Cathy O’Neil”

Mijn publicaties:

Publicatie Image

26 juli 2021

Eerste Hulp Bij Algori...
Publicatie Image

3 mei 2021

Project ondersteuning ...
Publicatie Image

5 maart 2021

Maak algoritmes zoals ...
Publicatie Image

26 november 2020

‘AI dat mot ik nie’