Skip to main content
t4

Thema

DIGITALE OVERHEID

Digitale overheidsdiensten zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Voor velen is het papieren tijdperk nog maar moeilijk voorstelbaar. Weer op papier belastingaangifte doen en jezelf door het aangifteformulier worstelen, weer naar de kaartenbak bij het UWV op kantoor als je werk zoekt, weer helemaal afreizen naar je geboorteplaats aan de andere kant van het land voor je geboorteakte. De overheid heeft de afgelopen 25 jaar een ware transformatie doorgemaakt. Gemeenten, waterschappen, provincies, uitvoeringsorganisaties, inspecties; allemaal zijn ze nu altijd en overal digitaal toegankelijk.

Vraagstukken en uitdagingen

Met de transformatie kwamen ook veel nieuwe vraagstukken en uitdagingen. Hoe zorgen we ervoor dat de privacy van burgers niet in het geding is? Hoe voorkomen we uitsluiting van groepen mensen? Hoe maken we optimaal gebruik van informatietechnologie om wet- en regelgeving eenvoudiger te maken? Hoe laten we burgers participeren? Hoe moeten organisaties de verwachtingen die dit schept van altijd klaarstaan?

Onze aanpak

Afhankelijk van uw vraagstuk gaan we voor u of juist met u aan de slag. In creatieve sessies werken onze teams samen met u aan oplossingsrichtingen. Via allerlei vormen van onderzoek en evaluaties beoordelen we de impact van uw strategie, beleid of uitvoering bij digitale overheidsdiensten. En als u ook omhoog zit om al het werk gedaan te krijgen, dan kunnen onze mensen bijspringen. Wij hebben daarbij oog voor zowel uw digitale dienstverlening doelstelling als de belangen van burgers en bedrijven. Zo houdt u maximaal grip houdt op de complexe maatschappelijke, sociale, beleidsmatige en communicatieve uitdagingen die horen bij digitale overheidsdiensten. Dat doen we zowel voor de sociale domeinen, de veiligheidssector, de geo-sector, de gemeentelijke publieksdiensten als de grote landelijke uitvoeringsorganisaties en ministeries.

Neem contact op met één van onze adviseurs

adviseur-wolfgang-ebbers-pblq

Wolfgang Ebbers
Adviseur

06 25 01 50 61
Stuur mij een e-mail

adviseur-jinne-samsom-pblq

Jinne Samsom
Adviseur

06 49 69 13 48
Stuur mij een e-mail

Juliette Mies
Adviseur

06 82 58 88 89
Stuur mij een e-mail