ONZE ADVISEURS

Dirk-Jan

Beens

Adviseur

“Never before in history has innovation offered promise of so much to so many in so short a time.” – Bill Gates”

Neem contact op

Onze overheid wordt een digitale overheid. Niet dat dit vanzelf gaat, want digitale transformatie is geen eenvoudige opgave. Omdat we te maken hebben met bestaande systemen, structuren en processen en omdat verschillende werelden en perspectieven moeten worden samengebracht. Veranderen is niet makkelijk, maar als alle belangen worden gezien, valt er een wereld te winnen!

Verbinding 
Ik heb passie voor technologie en ik heb ervaren dat die vooral waarde krijgt als slimme toepassingen worden gecombineerd met een excellente gebruikerservaring. In het krachtenveld van de verschillende belangen die daarbij spelen zoek ik verbinding, verbinding tussen verschillende stakeholders, tussen vraag en aanbod en tussen visie en uitvoering.
Mijn stijl van werken is een combinatie van denken en doen; ik ben analytisch, georganiseerd en oplossingsgericht. Ik werk graag vanuit een heldere en gedragen visie, zodat ruimte ontstaat om resultaten te boeken.

Ruime ervaring vanuit verschillende rollen
Ik heb 25 jaar werkervaring bij de gemeentelijke overheid. Als CIO en adviseur van directie en bestuur was ik verantwoordelijk voor de totstandkoming en uitvoering van de strategie op het gebied van informatietechnologie en informatiebeveiliging. Ik gaf sturing aan het IT portfolio met bijvoorbeeld projecten op het gebied van digitale dienstverlening, business intelligence en vernieuwing van de technische infrastructuur. Als programmamanager heb ik een programma voor smart city innovatie ontwikkeld en was ik betrokken bij de ontwikkeling van de Nationale Smart City Strategie.

Onze publicaties: