ONZE ADVISEURS

Michiel

Kramer

Adviseur

“Never waste a good crisis”

Neem contact op

Als bestuurskundige met ruime ervaring in de publieke sector help ik organisaties graag bij vraagstukken rond verandering, innovatie en informatiemanagement.

Ik heb brede ervaring binnen het domein van veiligheid en crisismanagement. Het zijn domeinen waar veel politiek-bestuurlijke aandacht naar uit gaat en waar het werk vaak zichtbaar is voor de samenleving. Dat maakt het speelveld complex, de noodzaak hoog en de resultaten van belang.

Tijdens een crisis worden organisaties vaak vindingrijk, en ontstaan er mogelijkheden die onder normale omstandigheden niet kansrijk of haalbaar zouden worden geacht. Een crisis of een complex vraagstuk is dan vaak ook niet alleen een probleem, maar kan juist ook een motor zijn voor vernieuwing en verbetering. Niet voor niets zei Winston Churchill ooit “never waste a good crisis”.

Ik help organisaties graag met de uitdagingen van de huidige maatschappij, waar communicatie tussen overheid en maatschappij steeds laagdrempeliger wordt en organisaties kampen met een toenemende stroom aan informatie. Informatie die een uitdaging op zich vormt, maar vaak ook de sleutel is tot verbetering en vooruitgang.

Mijn brede ervaring als strategisch adviseur, projectleider en teamleider maakt dat ik flexibel inzetbaar ben en ook in een nieuwe omgeving snel tot de kern van vraagstukken kom. Met mijn stevige achtergrond in crisismanagement ben ik gewend om te werken op het snijvlak tussen beleid en uitvoering, ook onder hoge druk. Ik werk resultaat gericht, communiceer op heldere wijze en schakel gemakkelijk tussen het operationele, tactische en strategische niveau.

Onze publicaties: