ONZE ADVISEURS

Paul

Dassen

Adviseur

“Ik denk graag mee, dwars, los of om bij complexe vraagstukken om ruimte te creëren voor nieuwe oplossingen.”

Neem contact op

Van jongs af aan ben ik gefascineerd door verschillen tussen mensen, groepen en culturen. Met name de enorme diversiteit in wat binnen groepen als waar en niet waar geldt en hoe omgegaan wordt met afwijkende waarheden (en de mensen die daar aan vast zitten). Welke mechanismen schuilen achter het vastzetten van waarheid en hoe kun je jezelf en anderen daaruit ontworstelen? Voor mij was Sociale en organisatiepsychologie dan ook een logische studiekeuze. Als doener leerde ik daar voor het eerst over de kracht van denken, taal en fantasie. De combinatie en afwisseling van denken en doen is sindsdien leidraad in mijn werkwijze.

In de ruim 25 jaar na mijn studie heb ik als project-, programma- en verandermanager ervaring opgedaan met ontwerpen en realiseren van veranderingen in organisaties en als interventiekundige met het los-, dwars- en omdenken van vraagstukken. Samen andere werkelijkheden ontwerpen, nieuwe wegen daar naartoe creëren en die wegen daadwerkelijk bewandelen is waar ik energie mee veroorzaak. Bij mezelf en bij anderen. Dat is mijn passie.

In de financiële sector heb ik dit succesvol toegepast op digitalisering van klantbediening, klantgerichte servicecultuur en herinrichting van beleid en processen vanwege veranderde wet- & regelgeving. Binnen de publieke sector heb ik data gedreven werken en datascience geïntroduceerd in een GGD en archiefbeheer opnieuw uitgevonden met Office365. Mooie resultaten waar ik trots op ben. Vanuit PBLQ bouw ik dat graag uit naar een vernieuwende en mensgerichte overheid, zorg en onderwijs via opdrachten op het gebied van digitalisering, data gedreven werken en informatiebeheer.

Onze publicaties: