Renske​

Boersma​

Adviseur​

Ik ben een gemotiveerde en nieuwsgierige strategische adviseur en onderzoeker met hart voor de publieke zaak. Mijn ogen zijn gericht op het resultaat – ook een overheid moet en mag resultaatgericht werken! Ik wil graag weten ‘hoe het écht zit’, en ik maak daarbij gebruik van mijn pragmatische insteek en creatief denkvermogen. Van nature ben ik scherp en kritisch: ik hou daarbij de gedachte vast dat we samen verder komen met duidelijkheid en openheid over feiten en fictie. Ik ben politiek-bestuurlijk bewust: ik daag mezelf uit door elke keer resultaatgerichtheid en kennis van zaken samen te brengen met de unieke identiteit en context van een organisatie.

In mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan met (grootschalige) ICT-veranderingen. Hoe breng je een grote verandering – bijvoorbeeld verbetering en vernieuwing van een compleet ICT landschap – tot een succesvol einde? Dat gaat over kennis van zaken, inzicht en informatie, doorzettingsmacht en succesvol (bij-)sturen. Veranderingen binnen de overheid kunnen ingewikkeld zijn – maar zijn zeker niet onmogelijk! Weten hoe het zit, realisme en overzicht zijn daarbij onontbeerlijk en vormen ook de start van goed opdrachtgeverschap bij bijvoorbeeld outsourcen of aanbesteden.

Ik werk sinds 1 januari 2018 bij PBLQ, na bijna 10 jaar ervaring binnen de informatievoorziening van een grote overheidsorganisatie. Bij mijn werk voor overheidsorganisaties leg ik de focus op governance, het besturen van veranderingen, de positionering van de CIO, het doen van ICT projecten en programma’s, organisatie inrichting en strategie.

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd deed”
Mijn publicaties:

Energietransitie: (de hindernissen) van Parijs naar de Hollandse polder

Towards smarter cities: Lessons from Barcelona

Digitale kansen verzilveren

Voorbij de intelligence paradox: Innoveren van kop tot staart in de ondermijningsaanpak!

Een Smart City is een Connected City: Digitale snelwegen als basis voor de slimme stad

Mens vs. machine of mensgerichte machine? Zet mensenrechten en waarden centraal bij AI-ontwikkeling.

Previous
Next