Skip to main content

Slide

GEDEGEN EN ONAFHANKELIJK

Advies waar u wat mee kunt

Opleidingen

t4

LEREN MET IMPACT

Wij bieden leer- en ontwikkeltrajecten aan die u leren succesvol om te gaan met nieuwe technologische ontwikkelingen (zoals datagestuurd werken, privacy by design), nieuwe wet- en regelgeving (Wet Open Overheid, Omgevingswet, AVG) of maatschappelijke ontwikkelingen (digitale transformatie, keteninformatisering, omgevingsgericht werken met Factor C). Wij leveren maatwerk en ontwikkelen graag een training of opleiding op basis van specifieke behoeften. Dit kan een korte interventie zijn, bijvoorbeeld een aantal teamsessies voor uw MT of het bestuur, maar ook een langlopend veranderprogramma waarbij meerdere afdelingen betrokken zijn.

Path 141

Kernthema’s Beleids- en Bestuurskunde (online)

Starten met beleid is als een sprong in het diepe. U zoekt naar methoden, instrumenten en vaardigheden die u snel wilt beheersen, maar door de drukte op uw werk komt u daar niet aan toe. Deze leergang helpt u om uzelf in korte tijd te ontwikkelen in de beleidskunde, om op een gestructureerde manier beleid te maken en uw politiek-bestuurlijke gevoeligheid te vergroten. Bij de online variant krijgt u ondersteuning op maat van de docenten via video-conferencing, chat of andere middelen. Het programma is inhoudelijk vergelijkbaar met de klassikale variant.

Kernthema’s Beleids- en Bestuurskunde

Starten met beleid is als een sprong in het diepe. U zoekt naar methoden, instrumenten en vaardigheden die u snel wilt beheersen, maar door de drukte op uw werk komt u daar niet aan toe. Deze leergang helpt u om uzelf in korte tijd te ontwikkelen in de beleidskunde, om op een gestructureerde manier beleid te maken en uw politiek-bestuurlijke gevoeligheid te vergroten.

Graphic Facilitation

Graphic Facilitation is een werkvorm waarbij u als procesbegeleider en deelnemer wordt uitgedaagd om meer van de plannen en ideeën die u met elkaar deelt te visualiseren. U kunt het in uw werk op vele manieren toepassen:
– om het resultaat van strategische sessies vast te leggen
– om een project of programma te managen
– om inzicht te geven in de stand van zaken
– om evaluaties uit te voeren.

Met kennis van gedrag beleid maken

Voortdurend probeert de overheid het gedrag van mensen te beïnvloeden. Veel gedrag is echter onbewust. Beïnvloeden is mogelijk, maar daarvoor heeft u kennis nodig van hoe gedrag tot stand komt en van de werking van het brein. In deze training gaat u aan de slag met vragen als: hoe zet u kennis over brein en gedrag in om effectiever beleid te maken en beter te communiceren? Is sturen op gedrag de oplossing van het beleidsprobleem of heeft u een ander instrument nodig?

Adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving (online)

U werkt als adviseur in een politiek-bestuurlijke omgeving. Dat vraagt om een sterk ontwikkeld gevoel voor de ontwikkelingen binnen de politiek, bestuur, media en samenleving. Deze training helpt u dit te duiden en inhoudelijk en strategisch onderbouwde adviezen te formuleren en te presenteren, die aansluiten op de behoeften van uw leidinggevende en bestuurder.

Adviseren in een politiek-bestuurlijke omgeving

Je werkt als adviseur in een politiek-bestuurlijke omgeving. Dat vraagt om een sterk ontwikkeld gevoel voor de ontwikkelingen binnen de politiek, bestuur, media en samenleving. Deze training helpt je dit te duiden en inhoudelijk en strategisch onderbouwde adviezen te formuleren en te presenteren, die aansluiten op de behoeften van je leidinggevende en bestuurder.

Path 36

VRAGEN?

adviseur-Arnaud-Wirschell-pblq

Arnaud Wirschell
Adviseur

06 51 91 13 93
Stuur mij een e-mail