Neem contact op

0610902462

Cock

Brink

Adviseur

Ik ben sinds 1984 werkzaam in en voor de publieke sector. Eerst als ambtenaar, voornamelijk als projectleider, manager, controller en adviseur. Sinds 2005 voor PBLQ in vaak dezelfde rollen voor verschillende opdrachtgevers.

Mijn drijfveer 
Het potentieel van mensen ontsluiten is voor mij waar het echt om draait.

Mijn vak
Qua expertise heb ik veel kennis en ervaring op het vlak van veranderkunde, overheidsfinanciën, incompany-opleidingen en informatiemanagement.

Ik ben een generalist die geniet van complexiteit en er plezier in schept die complexiteit hanteerbaar te maken, een essentieel onderdeel van mijn vak. Een voorbeeld hiervan is de kwartiermakersrol bij een grote gemeente in het kader van de invoering van de Wet Open Overheid (Woo). Daar komt zoveel bij kijken; prachtig!

Mijn aanpak
Ik ben scherp op het in kaart brengen en invullen van belangrijke randvoorwaarden als onderdeel van mijn opdrachten en programma’s. Die randvoorwaarden bepalen namelijk voor een belangrijk deel het resultaat van welk programma of welke opdracht dan ook. Aan de andere kant is een gezonde dosis pragmatisme mij ook niet vreemd. “Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat” is een belangrijk motto van mij. Ideaaltypische oplossingen bestaan alleen op de tekentafel.

“Gaat het niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat”
Mijn publicaties:

Energietransitie: (de hindernissen) van Parijs naar de Hollandse polder

Towards smarter cities: Lessons from Barcelona

Digitale kansen verzilveren

Voorbij de intelligence paradox: Innoveren van kop tot staart in de ondermijningsaanpak!

Een Smart City is een Connected City: Digitale snelwegen als basis voor de slimme stad

Mens vs. machine of mensgerichte machine? Zet mensenrechten en waarden centraal bij AI-ontwikkeling.

Previous
Next