Daan

van den Bremen

Adviseur

Als adviseur bij PBLQ lever ik een bijdrage aan een digitaal ondersteunde publieke sector. Ik ben ervan overtuigd dat, om dit goed te doen, een sterke verbinding nodig is tussen het sociale en het technische. Hier zie ik een belangrijke rol voor mezelf weggelegd, als verbinder die mensen bij elkaar brengt en die de schakel kan zijn tussen mens en technologie.

Als onderdeel van mijn master internationale bestuurskunde, met een specialisatie in digitalisering in de publieke sector, kreeg ik de kans om hiermee praktisch aan de slag te gaan. Ik heb onderzoek gedaan naar de mogelijkheden voor data gedreven werken binnen de Gemeente Rotterdam. Daarnaast heb ik ook advies mogen forumleren over de implementatie een AI-ondersteund VTS-systeem (vergelijkbaar met de luchtverkeersleiding op Schiphol, maar dan voor vaartuigen) bij het Rotterdamse Havenbedrijf. Hier wilde ik meer mee doen en dat is precies waar ik me bij PBLQ voor inzet.

Ik zie mezelf als generalist, ik heb een breed interessegebied en kan verschillende rollen vervullen in opdrachten. Ik houd graag het overzicht en probeer thema’s overkoepelend aan elkaar te verbinden. Mijn interesses variëren van AI toepassingen tot digitaliseringsmogelijkheden voor een sterker sociaal domein. Ik ben daarnaast begaan met het sociale domein en zet me daarom graag in voor initiatieven en organisaties die mensen een steuntje in de rug geven die dat nodig hebben, al dan niet op het digitaliseringsvlak.

Ik heb het gevoel dat mijn interesse en eerdere ervaringen mij voorbereid hebben om mij als adviseur bij PBLQ in te zetten voor een sterke, sociale en digitaal ondersteunde publieke sector.

“Samenwerken aan een sterke, sociale en digitale publiek sector”
Mijn publicaties:

Energietransitie: (de hindernissen) van Parijs naar de Hollandse polder

Towards smarter cities: Lessons from Barcelona

Digitale kansen verzilveren

Voorbij de intelligence paradox: Innoveren van kop tot staart in de ondermijningsaanpak!

Een Smart City is een Connected City: Digitale snelwegen als basis voor de slimme stad

Mens vs. machine of mensgerichte machine? Zet mensenrechten en waarden centraal bij AI-ontwikkeling.

Previous
Next