Daan

van den Bremen

Adviseur

Als adviseur bij PBLQ zet ik mij in om de potentie van digitalisering binnen de publieke sector te realiseren. Ik ben ervan overtuigd dat, om dit goed te doen, een sterke verbinding nodig is tussen het sociale en het technische. Hier zie ik een belangrijke rol voor mijzelf weggelegd, als verbinder die mensen bij elkaar brengt en die de schakel kan zijn tussen mens en technologie.

Na mijn bacheloropleiding sociale- en gedragswetenschappen heb ik een jaar als basisschool docent gewerkt, waarin ik niet alleen veel over mijzelf heb geleerd maar ook over de interactie met anderen. Vervolgens ben ik als programmaontwikkelaar van maatschappelijke projecten in Rotterdam aan de slag gegaan. In deze rol heb ik met menig partijen samengewerkt om een gezamenlijk doel te realiseren. Ik ben onlangs afgestudeerd van mijn masteropleiding internationale bestuurskunde, met een specialisatie in digitalisering binnen de publieke sector. Ik heb tijdens mijn studie de kans gehad om praktisch aan de slag te gaan bij het Rotterdamse Havenbedrijf, waar ik de sociale impact in kaart heb gebracht van de automatisering van het VTS systeem. Leuk feitje: ik heb dit project toevallig samen met adviseur Anne Verwers gedaan.

Ik heb het gevoel dat mijn interesse en eerdere ervaringen mij voorbereid hebben om mij als adviseur bij PBLQ in te zetten voor een sterke, sociale en digitaal ondersteunde publieke sector.

“Working towards a strong, social and digital public sector, together.”
Mijn publicaties:

Een onderzoek naar I/C-T alignment bij gemeenten

Hoe belangrijk is klanttevredenheid voor de overheid?

Towards smarter cities: Lessons from Barcelona

Digitale kansen verzilveren

Voorbij de intelligence paradox: Innoveren van kop tot staart in de ondermijningsaanpak!

Een Smart City is een Connected City: Digitale snelwegen als basis voor de slimme stad

Previous
Next