Femke

Mastboom

Adviseur

Ik ben een slimme generalistische professional die IT snapt en hart heeft voor maatschappelijke digitaliseringsvraagstukken. In de eerste helft van mijn carrière (de advieswereld rondom de zorg) werd ik door collega’s altijd als “de nerd” van het stel gezien, in de tweede helft (agile software ontwikkeling in internationaal tech bedrijf) juist als “the social one” die luistert, het overzicht heeft en de prioriteiten ziet. Ik ben leergierig, nieuwsgierig en rust niet voordat ik begrijp hoe dingen in elkaar zitten – maar altijd binnen hun bredere context. Ik vind het leuk om deze kennis “op maat” te vertalen naar de betrokken mensen zodat zij weten wat ze te doen hebben vanuit hun rol: wat er speelt en wat de volgende stap is voor hen om het proces verder te brengen. Zo creëer ik grip.

Grip in de vorm van advies: bijv. als kwalitatief onderzoeker naar keteninformatiesystemen in de zorg. Maar ook in een rol als als transitiemanager levert dit duidelijkheid in het proces op. Zo heb ik een (GIS) systeem met vraag en aanbod informatie tbv de eerstelijns zorg tot stand helpen brengen binnen een speelveld met publieke en private partijen.

Daarnaast heb ik  voor enkele IT projecten een aantal jaren teams in Litouwen en India aangestuurd. Online een band opbouwen is geen sinecure, maar met echte aandacht voor de mens en de inhoud kom je een heel eind. Het scrum adagium “people before process” is op mijn lijf geschreven. Uiteindelijk is het mijn drijfveer om samenwerking rond informatievraagstukken te verbeteren door structuren en processen neer te zetten met oog voor mens èn de bredere context (zoals privacy, registratiestandaarden, beheer, governance, gegevenskwaliteit en architectuur). Proces is daarmee belangrijk, maar de kunst is uiteindelijk om iedereen betrokken te houden. Ik ben hierin niet haantje de voorste, maar fungeer als smeerolie tussen de raderen. Het mooiste compliment dat ik daarover ooit kreeg was “Femke is our hidden leader”.

“People before process”

Congres veerkrachtige crisisbeheersing

Energietransitie: (de hindernissen) van Parijs naar de Hollandse polder

Towards smarter cities: Lessons from Barcelona

Digitale kansen verzilveren

Voorbij de intelligence paradox: Innoveren van kop tot staart in de ondermijningsaanpak!

Een Smart City is een Connected City: Digitale snelwegen als basis voor de slimme stad

Previous
Next