Hans

van Deuren

Adviseur

Na een carrière bij de Belastingdienst, heb ik in 2000 de overstap gemaakt naar onafhankelijk consultancy werk. Mijn kennis en ervaring rondom bedrijfsprocessen in uitvoerende publieke organisaties zet ik actief in bij opdrachten in binnen- en buitenland. De combinatie van mijn ervaring met mijn pragmatiek, maar soms ook mijn vasthoudendheid wordt gewaardeerd en draagt bij aan de resultaten van mijn opdrachtgevers. Zo doe ik met grote regelmaat haalbaarheidsonderzoeken en aanbestedingen rondom grote ICT-projecten voor KfW-entwicklungsbank. Daarnaast wordt ik gevraagd voor Quality Assurance tijdens de implementatie van complexe business en ICT oplossingen.

Een mooi voorbeeld hiervan is de QA die ik gedaan heb tijdens een Datawarehouse/Business Intelligence implementatie door een grote internationale softwareleverancier van de belastingdienst in Oeganda. Door zowel de opdrachtgever als de leverancier strak te houden aan de oorspronkelijke opdracht, kon binnen de afgesproken tijd en budget met de juiste kwaliteit opgeleverd worden. Dit project resulteerde in een aanzienlijke verhoging van de belastingopbrengsten, waardoor zij ook weer de mogelijkheid kregen om nieuwe investeringen te doen. Dit ervaar ik dan ook als echte ontwikkelingsondersteuning.

Misschien raar, maar de ervaring opgedaan in dit soort opdrachten in Afrika helpt mij ook tijdens de opdrachten in Nederland. Het feit dat budget ook echt het maximale budget is, maakt dat je echte keuzes moet maken die uiteindelijk het eindresultaat nauwelijks blijken te beïnvloeden.

“Een juiste benadering van ICT implementaties vanuit de business helpt echt!”
Mijn publicaties:

Energietransitie: (de hindernissen) van Parijs naar de Hollandse polder

Towards smarter cities: Lessons from Barcelona

Digitale kansen verzilveren

Voorbij de intelligence paradox: Innoveren van kop tot staart in de ondermijningsaanpak!

Een Smart City is een Connected City: Digitale snelwegen als basis voor de slimme stad

Mens vs. machine of mensgerichte machine? Zet mensenrechten en waarden centraal bij AI-ontwikkeling.

Previous
Next