Neem contact op

0651416822

Peter

van Enk

Adviseur

Ik werk al mijn hele carrière voor de (gemeentelijke) overheid. Ik begon bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, waar ik in 1991 als projectleider voor een ontwikkelprogramma in Oost-Europa begon. Met een adviesproject over versterking van de decentrale overheid in Rwanda is in 2019 de buitenlandcirkel rond. In de tussentijd heb ik als lijnmanager en adviseur tal van opleidings- en adviestrajecten uitgevoerd, zowel in Nederland als daarbuiten.

Veelzijdig werk
Werken bij PBLQ is afwisselend en veelzijdig. Op maandag een adviestraject in de gemeente Medemblik; dinsdag een rekenkameronderzoek in de gemeente Culemborg en woensdag een 360 graden feedback voor een burgemeester. Ik werk in verschillende rollen voor verschillende opdrachtgevers, met als rode draad verandering bij gemeenten mogelijk maken. Dat maakt werken bij PBLQ leuk en uitdagend.

Verandering met een digitaliseringsrandje
De gemeente verandert steeds meer in een informatieverwerkend bedrijf. Primaire processen draaien steeds meer op data en informatie. Bij de invoering van de Omgevingswet moeten gemeenten aansluiten op het Digitaal Stelsel Omgevingswet. En burgemeesters worden steeds meer cyberburgemeester; openbare ordeverstoringen kondigen zich immers regelmatig aan op Social Media. Mijn leukste opdrachten gaan over de vraag hoe te veranderen in deze digitale wereld.

“Afwisselend en veelzijdig, dat is het mooie aan werken bij PBLQ”
Mijn publicaties:

Congres veerkrachtige crisisbeheersing

Energietransitie: (de hindernissen) van Parijs naar de Hollandse polder

Towards smarter cities: Lessons from Barcelona

Digitale kansen verzilveren

Voorbij de intelligence paradox: Innoveren van kop tot staart in de ondermijningsaanpak!

Een Smart City is een Connected City: Digitale snelwegen als basis voor de slimme stad

Previous
Next