Vacature

Adviseur veilige samenleving (medior/senior)

Ben jij een adviseur met ervaring in het veiligheidsdomein? Vind jij het interessant wat de impact van innovatie en digitalisering is op (sociale) veiligheid en criminaliteit? Zet jij jouw kennis en ervaring graag in om de publieke sector te helpen bij diverse vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ben jij een adviseur met ervaring in het veiligheidsdomein? Vind jij het interessant wat de impact van innovatie en digitalisering is op (sociale) veiligheid en criminaliteit? Zet jij jouw kennis en ervaring graag in om de publieke sector te helpen bij diverse vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen het thema veilige samenleving richten onze adviseurs zich onder andere op de aanpak van veiligheidsuitdagingen zoals ondermijning, cybercrime, terrorisme, maatschappelijke crises en het beschermen van burgers daarbij. Zijn dit onderwerpen die jou aanspreken? Lees dan snel verder.

Jouw uitdaging

De toenemende digitalisering en beschikbaarheid van informatie en technologie brengen zichtbaar veranderingen met zich mee, ook in het veiligheidsdomein. Bij PBLQ help jij om opdrachtgevers vraagstukken bij deze ontwikkelingen te begrijpen en op te lossen. Je werkt daarbij zelfstandig of in een multidisciplinair team. Door middel van advies, onderzoek, of interim-opdrachten lever jij opdrachtgevers toekomstbestendige perspectieven en oplossingen.

Je draagt zorg voor het werven en uitvoeren van opdrachten en je bouwt aan een netwerk van opdrachtgevers. Met jouw kennis en ervaring draag je bij aan de ontwikkeling van onze visie op het veiligheidsdomein. Daarnaast vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van PBLQ. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van inhoudelijke bijeenkomsten, studiereizen, het meeschrijven aan offertetrajecten en het meedenken over de visie en toekomstige ontwikkelingen van de organisatie.

Onze adviseurs hebben het afgelopen jaar voor diverse veiligheidspartners in het publieke domein opdrachten gedaan op het gebied van informatiebeveiliging, grenstoegang, visievorming op innovatie en toekomstverkenningen op technologische toepassingen. Voor een bredere indruk van het thema veilige samenleving bij PBLQ kun je kijken op www.pblq.nl/themagebied-veiligheid/.

Jouw profiel

Je houdt van een intellectuele uitdaging, bent oplossingsgericht, initiatiefrijk en wendbaar. Je hebt passie voor de publieke zaak en wilt maatschappelijk verschil maken. Je voelt je thuis in een inhoudelijk gedreven organisatie en kunt goed omgaan met de afwisselende dynamiek die het werken aan uiteenlopende opdrachten vereist.

Andere zaken die wij graag zien:
• Je hebt een afgeronde universitaire opleiding
• Je hebt affiniteit met digitalisering in het veiligheidsdomein
• Je beschikt over een warm netwerk in de publieke sector
• Je hebt enige tot ruime ervaring opgedaan in een politiek-bestuurlijke omgeving bij een (semi) publieke organisatie
• Je hebt bij voorkeur ervaring in het verwerven van opdrachten.

Wat biedt PBLQ

PBLQ biedt jou de mogelijkheid een grote verscheidenheid aan opdrachten te vervullen voor uiteenlopende opdrachtgevers in de (semi-) publieke sector. Naast het thema veilige samenleving richt PBLQ zich op diverse andere thema’s, waaronder digitale dienstverlening, gezondheidszorg en duurzame leefomgeving. Bij PBLQ beperken onze adviseurs zich niet tot één thema, je krijgt alle ruimte om in meerdere thema’s een bijdrage te leveren.

Bij PBLQ kom je te werken in een collegiale en informele werksfeer. Het team is divers in leeftijd, werkervaring, achtergrond en inhoudelijke expertise. Naast jouw dagelijkse werk krijg je veel kansen om je door te ontwikkelen. De manier waarop je dat invult is afhankelijk van jouw voorkeuren en interesses. Ook organiseren we maandelijks een bijeenkomst en een aantal jaarlijks terugkerende bedrijfsactiviteiten, waarbij inhoud en gezelligheid gecombineerd worden.

  • Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform en in lijn met de zwaarte van de functie.
  • Je krijgt flexibiliteit en vrijheid om je tijd en werk in te delen op een manier die bij jou en jouw privésituatie past.
  • Aanvullend geboorteverlof wordt aangevuld tot 100% van het salaris en het is mogelijk om extra vakantiedagen bij te kopen.
  • Je krijgt de beschikking over een telefoon en laptop en een NS businesscard 1e klas.
  • Je kunt kiezen uit een breed aanbod van trainingen en opleidingen op het gebied van persoonlijke en vakinhoudelijke ontwikkeling.

Is dit jouw functie en wil je meer weten?

Neem contact op met Frank van IJzerloo – directeur en adviseur – via 06-38 74 93 25 of f.van.IJzerloo@pblq.nl voor inhoudelijke vragen over de vacature en/of PBLQ.
Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek op ons kantoor in Den Haag of via Teams.

Weet je al zeker dat je wilt solliciteren?

Leuk! Stuur je cv en motivatiebrief naar werkenbij@pblq.nl

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Suzanne van Wilsum – Medewerker Human Resources – via 070 376 36 46 of via werkenbij@pblq.nl

Over PBLQ

PBLQ is hét onafhankelijke adviesbureau voor innovatie- en digitaliseringsvraagstukken in de publieke sector. Met ongeveer 40 collega’s adviseren wij publieke organisaties over de impact, kansen en risico’s van innovatie en digitalisering op de veranderende samenleving. We verbinden daarbij de werelden van technologie, beleid en bestuur in de publieke sector. Ook kennen we de context waarin publieke sectororganisaties opereren, hebben inzicht in beleidsprocessen en besluitvorming en zijn experts in verandertrajecten en het managen van complexe programma’s en projecten. Onze kracht ligt in het geven van toekomstgerichte adviezen en oplossingen die opdrachtgevers verder helpen. We zijn een informele organisatie met een platte structuur. Onze collega’s herken je aan hun betrokkenheid, toegankelijkheid en professionaliteit.

Publicaties