Vacature

Adviseur veilige samenleving (medior/senior)

Zet jij jouw kennis en ervaring graag in om (semi-) publieke organisaties te helpen bij diverse vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Ben jij een ervaren adviseur met een sterke affiniteit voor het veiligheidsdomein? Vind jij het razend interessant wat de impact van innovatie en digitalisering is op (sociale) veiligheid en criminaliteit? Zet jij jouw kennis en ervaring graag in om (semi-) publieke organisaties te helpen bij diverse vraagstukken? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Binnen het thema veiligheid richten onze adviseurs zich onder andere op de aanpak van veiligheidsuitdagingen zoals ondermijning, cybercrime, terrorisme, (maatschappelijke) crises en het beschermen van burgers daarbij. Zijn dit onderwerpen die jou aanspreken? Lees dan snel verder.

Jouw uitdaging

De veranderende informatiesamenleving zorgt ervoor dat publieke organisaties steeds weer voor nieuwe vraagstukken komen te staan. Ook op het gebied van veiligheid brengen toenemende digitalisering en beschikbaarheid van informatie en technologie zichtbaar veranderingen met zich mee. Jij helpt opdrachtgevers de diverse vraagstukken bij deze ontwikkelingen te begrijpen en op te lossen. Je werkt daarbij zelfstandig of in een multidisciplinair team. Door middel van advies, onderzoek, of interim-opdrachten lever jij opdrachtgevers toekomstbestendige perspectieven en oplossingen.

Je draagt zorg voor het werven en uitvoeren van opdrachten en je bouwt aan een netwerk van opdrachtgevers. Met jouw kennis en ervaring draag je bij aan de ontwikkeling van onze visie op het veiligheidsdomein. Daarnaast vind je het leuk om een bijdrage te leveren aan de verdere ontwikkeling van PBLQ. Denk bijvoorbeeld aan de organisatie van inhoudelijke bijeenkomsten, studiereizen, het meeschrijven aan offertetrajecten en het meedenken over de visie en toekomstige ontwikkelingen van de organisatie.

Jouw profiel

Je houdt van een intellectuele uitdaging, bent oplossingsgericht, initiatiefrijk en wendbaar. Je bent in staat om (nieuwe) materie snel eigen te maken en je komt snel tot de kern van de vraag. Ook ben je in staat om te schakelen tussen verschillende niveaus. Met jouw uitstekende sociale vaardigheden bind en boei je de mensen om je heen en realiseer je gezamenlijk de gewenste doelen. Je voelt je thuis in het netwerken en verbinden in een inhoudelijk gedreven organisatie en kunt goed omgaan met de afwisselende dynamiek die het werken aan diverse opdrachten vereist.

Andere zaken die wij graag zien:
• Je hebt een afgeronde universitaire opleiding
• Je hebt inhoudelijke expertise en visie op innovatie en digitalisering in het veiligheidsdomein
• Je beschikt over een warm netwerk in de publieke sector
• We zijn op zoek naar zowel medior als senior adviseurs. Je hebt enige tot ruime ervaring opgedaan in een politiek-bestuurlijke omgeving bij (semi) publieke organisaties
• Je hebt bij voorkeur ervaring in het verwerven van opdrachten

Wat biedt PBLQ

PBLQ biedt jou de mogelijkheid een grote verscheidenheid aan opdrachten te vervullen voor uiteenlopende opdrachtgevers in de (semi-) publieke sector. Naast het thema veiligheid richt PBLQ zich op diverse andere thema’s, waaronder digitale dienstverlening, zorg, duurzaamheid, leefomgeving en Smart Cities. Je krijgt de ruimte om ook in deze thema’s een bijdrage te leveren.

Je helpt mee aan het uitbouwen van het team, ons netwerk en onze marktpositie. Je werkt in een collegiale en informele werksfeer, waar veel vrijheid en ruimte is voor eigen inbreng. Het team waarin je werkt is divers in leeftijd, werkervaring, achtergrond en inhoudelijke expertise. Wij bieden een omgeving waarmee je met jouw kennis en netwerk jouw impact op de maatschappij vergroot. Naast jouw dagelijks werk krijg je veel kansen om je door te ontwikkelen. De manier waarop je dat invult is afhankelijk van jouw voorkeuren en interesses. Ook organiseren we maandelijks een bijeenkomst en een aantal jaarlijks terugkerende bedrijfsactiviteiten, waarbij inhoud en gezelligheid gecombineerd worden.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn in lijn met de zwaarte van de functie.
Je krijgt flexibiliteit en vrijheid om je tijd en werk in te delen op een manier die bij jou en jouw privésituatie past. Aanvullend geboorteverlof wordt aangevuld tot 100% van het salaris en het is mogelijk om extra vakantiedagen bij te kopen. Je krijgt de beschikking over een telefoon en laptop en een NS businesscard 1e klas. Daarnaast kun je kiezen uit een breed trainings-, opleidings- en coachingsaanbod zodat je je kunt (blijven) ontwikkelen.

Onze adviseurs hebben het afgelopen jaar voor diverse veiligheidspartners in het publieke domein opdrachten gedaan op het gebied van informatiebeveiliging, grenstoegang, visievorming op innovatie en toekomstverkenningen op technologische toepassingen. Voor een bredere indruk van onze organisatie en wat wij doen kun je kijken op de algemene website www.pblq.nl en het thema veiligheid www.pblq.nl/themagebied-veiligheid/.

Is dit jouw functie en wil je meer weten?

Neem contact op met Frank van IJzerloo – directeur en adviseur – via 06-38 74 93 25 of F.van.IJzerloo@pblq.nl voor inhoudelijke vragen over de vacature en/of PBLQ.
Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek op ons kantoor in Den Haag of via Teams.

Weet je al zeker dat je wilt solliciteren?

Leuk! Stuur je cv en motivatiebrief naar werkenbij@pblq.nl

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Suzanne van Wilsum – Medewerker Human Resources – via 070 376 36 46 of via werkenbij@pblq.nl

Over PBLQ

PBLQ is hét onafhankelijke adviesbureau voor innovatie- en digitaliseringsvraagstukken in de publieke sector. Met ongeveer 40 collega’s adviseren wij publieke organisaties over de impact, kansen en risico’s van innovatie en digitalisering op de veranderende samenleving. We verbinden daarbij de werelden van technologie, beleid en bestuur in de publieke sector. Ook kennen we de context waarin publieke sectororganisaties opereren, hebben inzicht in beleidsprocessen en besluitvorming en zijn experts in verandertrajecten en het managen van complexe programma’s en projecten. Onze kracht ligt in het geven van toekomstgerichte adviezen en oplossingen die opdrachtgevers verder helpen. We zijn een informele organisatie met een platte structuur. Onze collega’s herken je aan hun betrokkenheid, toegankelijkheid en professionaliteit.

Publicaties

Rekenkameronderzoek informatieveiligheid: De hacker een stap voor blijven

Digitale veiligheid in Alkmaar

Digitalisering heeft een grote impact op het leven van alle burgers. Met de Agenda Digitale Veiligheid stimuleert de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) gemeenten om meer aandacht te hebben voor digitale veiligheid. PBLQ heeft in opdracht van de Rekenkamer onderzocht hoe binnen de gemeente Alkmaar invulling wordt gegeven aan de Digitale Veiligheidsagenda.

Onderzoek naar de digitale weerbaarheid van een waterschap

Organisaties in het publieke domein zijn in toenemende mate doelwit van digitale aanvallen. De verregaande afhankelijkheid van ICT-processen bij waterschappen maakt dat juist deze sector zeer kwetsbaar is voor de gevolgen van zo’n digitale aanval. PBLQ voerde een onderzoek uit naar de digitale weerbaarheid van een middelgroot waterschap, dat we hier om vertrouwelijkheidsredenen niet bij naam noemen.

Toekomstverkenning om slimmer met sporen om te gaan

De opsporing is sterk in verandering: criminelen opereren in steeds complexere netwerken, ook internationaal, en maken vaker gebruik van vernieuwende digitale en financiële middelen. Dat vraagt veel van de opsporing: digitale, financiële en forensische sporen vormen een steeds belangrijker onderdeel in het oplossen van een zaak. Deze sporen moeten dus goed kunnen worden veiliggesteld en hun weg vinden binnen de strafrechtketen.

Implementatie van de Ondermijningsbrigade

In de strijd tegen ondermijning in Amsterdam en omliggende gemeenten is de Ondermijningsbrigade opgericht als onderdeel van het Regionale Informatie- en Expertise Centrum (RIEC) Amsterdam-Amstelland. De Ondermijningsbrigade is een pilotorganisatie die multidisciplinaire controles organiseert om ondermijnende criminaliteit tegen te gaan. RIEC-partners, zoals de politie, de gemeenten, de Nederlandse Arbeidsinspectie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, doen gezamenlijk fysieke controles op bijvoorbeeld bedrijventerreinen. De gemeente Amsterdam faciliteert de backoffice van de Ondermijningsbrigade die deze controles organiseert en coördineert.
Previous
Next