Skip to main content

Wolfgang Ebbers

Principal adviseur

Bestuurlijk verantwoordelijk voor digitale overheidsdiensten? Dan sta ik u als ervaren adviseur en wetenschappelijk topspecialist graag terzijde.

Vanuit een schat aan ervaring
Ik eet, drink en adem digitale overheidsdiensten, al bijna vijfentwintig jaar. Zo realiseerde ik als projectleider bij de Belastingdienst het internetloket voor particulieren. Na tien jaar stapte ik over naar de wetenschap en de advieswereld. Nu help ik als adviseur van PBLQ en als bijzonder hoogleraar bij de Erasmus Universiteit Rotterdam de overheid bij onderwerpen als inclusie, gedragsbeïnvloeding en robotisering. Als sparringpartner sta ik garant voor gedegenheid, betrouwbaarheid en stevigheid.

Van blauwe envelop tot CoronaMelder
Zo hield ik de belastingdienst met wetenschappelijk onderzoek scherp bij het afschaffen van de blauwe envelop. En geef ik nu leiding aan de evaluatie van de effectiviteit van de CoronaMelder. Allebei zeer impactrijke en complexe vraagstukken, waar ik graag mijn tanden in zet.

Van de sociale domeinen tot uitvoeringsorganisaties
De combinatie van adviseur en hoogleraar betekent veel praktijkkennis met een veelzijdige wetenschappelijke basis. Daarmee help ik bestuurders en management bij maatschappelijke en beleidsmatige uitdagingen van digitale overheidsdiensten. Ik doe dat voor zowel het zorgdomein, de gemeentelijk publieksdiensten als de landelijke uitvoeringsorganisaties. Ik kijk daarbij naar technologie van nu en van de toekomst.

“De combinatie van adviseur en hoogleraar betekent veel praktijkkennis en een veelzijdige, wetenschappelijke basis.”

Mijn publicaties:

Publicatie Image

18 oktober 2019

De evolutie van de rob...
Publicatie Image

18 oktober 2019

De evolutie van de rob...
Publicatie Image

4 september 2019

Hoe belangrijk is klan...