Vacature

Adviseur Leefomgeving

Heb jij sterke affiniteit met informatievoorziening over de fysieke leefomgeving, waaronder de Omgevingswet en de energietransitie Haal je voldoening uit het verbinden van mensen en oplossingen en ga je een inhoudelijke uitdaging niet uit de weg? Lees dan verder!

Heb jij sterke affiniteit met informatievoorziening over de fysieke leefomgeving, waaronder de Omgevingswet en de energietransitie? Wil je jouw kennis en ervaring gebruiken als adviseur bij PBLQ voor vele opdrachtgevers in de publieke sector? Haal je voldoening uit het verbinden van mensen en oplossingen, ga je een inhoudelijke uitdaging niet uit de weg en breng je veel energie? Lees dan verder!

Jouw uitdaging

Als adviseur lever jij deskundige adviezen aan onze opdrachtgevers. In veel gevallen ben je onderdeel van een team van adviseurs dat klanten bijstaat in het oplossen van vraagstukken over informatievoorziening rondom thema’s als: Smart City, Omgevingswet, energietransitie, bouwkwaliteit, eMobility en cybersecurity van de infrastructuur. In andere gevallen ben je gedetacheerd bij een opdrachtgever. Daarnaast kun je ook in andere domeinen, zoals zorg en veiligheid aan de slag.

Als medior-adviseur ben je proactief, inhoudelijk goed op de hoogte en wil je je door ontwikkelen tot een adviseur die opdrachtgevers in de publieke sector graag inhuren. Je ziet kansen en bouwt samen met collega’s aan het netwerk van opdrachtgevers. Daarbij werk je veel samen met een team van ongeveer 6 collega’s en vervul je een actieve rol in de marktgroep leefomgeving. Je verdiept je in de maatschappelijke vraagstukken in de fysieke leefomgeving en je volgt actuele ontwikkelingen op de voet.


Jouw profiel

  • Je beschikt over een afgeronde universitaire opleiding, bijvoorbeeld op het gebied van geo-informatie of geografie, bestuurlijke informatica, (technische) bestuurskunde.
  • Je hebt werkervaring als projectleider, beleidsmedewerker of adviseur binnen het domein leefomgeving en/of informatiemanagement.
  • Je hebt vanuit een informatiekundige invalshoek inhoudelijke kennis van de actuele thema’s in de fysieke leefomgeving.

Jouw voorkeursstijl is oplossingsgericht. Je bent het gezicht naar opdrachtgevers, een netwerker en weet mensen te verbinden om samen de gewenste doelen te realiseren. Je stelt kritische vragen, maakt materie snel eigen en adviseert op de opdrachtgever op tactisch en strategisch niveau. Verder herken je jezelf in de woorden: energiek, ondernemend, veranderingsgezind en wendbaar. Met jouw kennis en ervaring lever je een bijdrage aan ons team fysieke leefomgeving en bouw je mee aan het vergroten van onze marktpositie.


Wat bieden wij?

Een adviesfunctie met veel afwisseling en maatschappelijke impact. Een omgeving waarin je vrijheid en ruimte krijgt voor de inbreng van jouw expertise en manier van werken. Je kunt je bij ons doorontwikkelen op persoonlijk en inhoudelijk vlak via uitdagende opdrachten en opleidingen. Je werkt samen met een mix van intrinsiek gemotiveerde jonge informatieprofessionals en deskundige collega’s. Onze cultuur is collegiaal en informeel.

Onze arbeidsvoorwaarden zijn in lijn met de zwaarte van de functie.

Je krijgt flexibiliteit en vrijheid om je tijd en werk in te delen op een manier die bij jou en jouw privésituatie past. Aanvullend geboorteverlof wordt aangevuld tot 100% van het salaris en het is mogelijk om extra vakantiedagen bij te kopen. Je krijgt de beschikking over een telefoon en laptop en een NS businesscard 1e klas. Daarnaast kun je kiezen uit een breed trainings-, opleidings- en coachingsaanbod zodat je je kunt (blijven) ontwikkelen.


Vragen over deze vacature?

Neem contact op met Frank van IJzerloo via 06- 38 74 93 25 of F.van.IJzerloo@pblq.nl voor inhoudelijke vragen over de vacature.
Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek op ons kantoor in Den Haag of via Teams.


Weet je al zeker dat je wilt solliciteren?

Leuk! Stuur je cv en motivatiebrief naar werkenbij@pblq.nl

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Suzanne van Wilsum – Medewerker Human Resources – via 070 376 36 46 of via werkenbij@pblq.nl

Over PBLQ

PBLQ is hét onafhankelijke adviesbureau voor de publieke sector. Met 40 collega’s adviseren wij publieke organisaties over de invloeden en gevolgen van digitalisering op de veranderende samenleving. Wij verbinden de werelden van technologie, beleid en bestuur in de publieke sector. Gedurende de dertig jaar van ons bestaan hebben we een fundamenteel begrip van technologie opgebouwd. We kennen de context van de publieke sector, hebben inzicht in besluitvorming en zijn experts in management van complexe programma’s en projecten. Onze kracht ligt in het stellen van diagnoses en in het geven van advies dat opdrachtgevers verder helpt. We zijn een informele organisatie met een platte structuur. Onze collega’s herken je aan hun teamspirit en professionaliteit.

Publicaties