Vacature

Adviseur digitale samenleving

En maak jij graag deel uit van een groter geheel, een team met een visie en een goede reputatie in het werkveld? Lees dan verder!

Word jij enthousiast van de nieuwste digitale ontwikkelingen en innovaties? Ligt jouw hart bij de publieke sector en wil je een betekenisvolle bijdrage leveren aan de maatschappij? Ben jij een verbinder van mensen en oplossingen? En maak jij graag deel uit van een groter geheel, een team met een visie en een goede reputatie in het werkveld? Lees dan verder!

Jouw uitdaging

Bij ons ben je de inhoudelijk adviseur als het gaat om informatiemanagement, innovatie en digitalisering in de (semi-)publieke sector. Je leidt zelfstandig verschillende projecten met en bij opdrachtgevers, waarbij je veelvuldig samenwerkt met PBLQ collega’s. Je adviezen zijn van strategisch belang voor onze opdrachtgevers, omdat ze het hoofd moeten bieden aan zaken die nog niet eerder zijn opgelost. Je ziet kansen voor nieuwe opdrachten en bouwt samen met collega’s aan het netwerk van opdrachtgevers binnen de rijksoverheid, lokale overheden en uitvoeringsinstanties. De domeinen waarin je werkzaam bent, zijn onder meer de fysieke leefomgeving (incl. omgevingswet en de energietransitie), informatie-uitwisseling in de zorg, informatiebeveiliging of het veiligheidsdomein (waaronder Defensie, Justitie en Politie).

Jouw profiel

Jij houdt van een intellectuele uitdaging en hebt een hart voor de publieke sector.
Je verbindt en beweegt mensen en oplossingen.
Daarnaast heb je:

 • Een afgeronde universitaire opleiding
 • 3 tot 5 jaar ervaring in rollen als adviseur, projectleider, programmamanager of beleidsmedewerker
 • Een relevant netwerk in de (semi-)publieke sector
 • Enige commerciële ervaring in het verwerven van opdrachten en het adviseren van opdrachtgevers
 • Inhoudelijke expertise in en visie op de belangrijkste onderwerpen rondom informatiemanagement, digitalisering en innovatie of een specifiek domein

Wij bieden

 • Een uitdagende adviesfunctie in het hart van de publieke sector met een grote maatschappelijke relevantie
 • Een loopbaan met veel afwisseling en goede doorgroeimogelijkheden
 • Werken in een intrinsiek gemotiveerde en sociale organisatie met veel deskundigheid
 • Onderdeel uitmaken van een gemixt team met een hele goede reputatie in de markt
 • Ruimte en vrijheid voor jouw expertise, jouw manier van werken en commerciële impact; we kennen geen oplegde standaarden, behalve dat we kritisch én onafhankelijk zijn
 • Arbeidsvoorwaarden die in lijn zijn met de zwaarte van de functie. Je krijgt flexibiliteit en vrijheid om je tijd en werk in te delen op een manier die bij jou en jouw privésituatie past. Aanvullend geboorteverlof wordt aangevuld tot 100% van het salaris en het is mogelijk om extra vakantiedagen bij te kopen. Je krijgt de beschikking over een telefoon en laptop en een NS businesscard 1e klas. Daarnaast kun je kiezen uit een breed trainings-, opleidings- en coachingsaanbod zodat je je kunt (blijven) ontwikkelen.
 • Ons kantoor is gesitueerd op 10 minuten lopen van Den Haag Centraal Station en in het hart van politiek en bestuurlijk Nederland.

Kom jij ons team versterken?

Neem contact op met Frank van IJzerloo – directeur en adviseur – via 06-38 74 93 25 of F.van.IJzerloo@pblq.nl voor inhoudelijke vragen over de vacature en/of PBLQ.
Je bent altijd welkom voor een kennismakingsgesprek op ons kantoor in Den Haag of via Teams.

Weet je al zeker dat je wilt solliciteren?

Leuk! Stuur je cv en motivatiebrief naar werkenbij@pblq.nl

Voor vragen over de sollicitatieprocedure kun je contact opnemen met Suzanne van Wilsum – Medewerker Human Resources – via 070 376 36 46 of via werkenbij@pblq.nl

Over PBLQ

PBLQ is hét onafhankelijke adviesbureau voor de publieke sector als het gaat om digitalisering, informatiemanagement en innovaties. Met 40 collega’s adviseren wij publieke organisaties over de invloed en gevolgen van digitalisering op de veranderende samenleving. We verbinden de werelden van technologie, beleid en bestuur in de publieke sector. We hebben een fundamenteel begrip van technologie, de context van de sector en van besluitvorming. Onze kracht ligt al 30 jaar in het stellen van diagnoses en het geven van advies dat onze opdrachtgevers verder helpt. We zijn een informele organisatie met een platte structuur. Onze collega’s herken je aan hun teamspirit en professionaliteit.

Publicaties

Woo-review Gemeente Amsterdam  

De inwerkingtreding van de Wet open overheid (Woo) betekent dat overheden verplicht worden werk te maken van het (actief) informatie openbaar maken.

MKBA Europese digitale wallet

De Europese Commissie heeft grote digitale ambities. Onderdeel daarvan is de invoering en ontwikkeling van een zogeheten digitale wallet in iedere lidstaat. Hiermee kunnen burgers en bedrijven eenvoudig digitaal handelingen uitvoeren en zakendoen, zowel in eigen land als in andere lidstaten. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) was benieuwd naar hoe de maatschappelijke kosten en baten van de invoering van een wallet eruitzien voor Nederland. Samen met economisch adviesbureau Ecorys voerde PBLQ daarom een MKBA (maatschappelijke kosten-batenanalyse) uit op de Europese digitale wallet.

Kansen voor transparantie met de Woo

De gemeente Rotterdam wil het vertrouwen in de overheid vergroten door de burger meer bij het openbaar bestuur te betrekken en participatiemogelijkheden te vergroten. Een voorwaarde daarbij is het verbeteren van de informatiepositie van de burger zodat die kan meedenken en meebeslissen bij de uitvoering van gemeentelijke taken.

Uniforme domeinnaam voor de overheid

Het kabinet wil in 2025 een uniforme domeinnaam voor de overheid lanceren. Het doel is dat overheidswebsites voor burgers beter herkenbaar worden. Aan PBLQ is gevraagd een onderzoek uit te voeren hoe in het buitenland wordt gewerkt met speciale domeinnamen voor de overheid.

Toetsingskader Inclusieve Dienstverlening

Rond de 2,5 miljoen Nederlanders vinden het moeilijk om te werken met digitale apparaten, zoals een computer, smartphone of tablet. De overheid wil ervoor zorgen dat iedereen in de digitale samenleving kan meedoen. Om hieraan bij te dragen werkt PBLQ aan het Toetsingskader Inclusieve Dienstverlening. Voor de gemeente Amsterdam is een eerste Proof of Concept van een toetsingskader gemaakt, dat inmiddels in een project van Gebruiker Centraal verder wordt uitgewerkt.

Digitale dienstverlening Interprovinciaal Overleg (IPO)

Voor het Interprovinciaal Overleg (IPO) heeft PBLQ in een nulmeting het huidige dienstverleningsniveau van alle provincies ten opzichte van de provinciale visie op e-dienstverlening in kaart gebracht. De nulmeting laat zien hoe ver provincies zijn met het behalen van de streefdoelen uit de gemeenschappelijke visie en biedt handelingsperspectief in de vorm van adviezen voor de korte en langere termijn.

Strategie digitale infrastructuur Rotterdam

Rotterdam heeft hoge ambities voor de digitale toekomst van de stad. In een tweetal opeenvolgende opdrachten heeft PBLQ voor en met de gemeente Rotterdam onderzocht welke technologische (‘smart’)

Rekenkameronderzoek Complexe Dienstverlening

Aanleiding voor dit project waren bezuinigingen die binnen de gemeente hadden plaatsgevonden. Hierop vroeg de gemeenteraad zich af of dit effect had op de dienstverlening; hoe klantvriendelijk is de gemeente eigenlijk voor een burger die in financiële problemen zit, een onderneming...

Project ICT-inrichting Kunstmuseum

Een goede ICT-dienstverlening wordt voor het Kunstmuseum steeds belangrijker. Variërend van het gebruik van een museum-app, een bezoekersregistratiesysteem tot en met de algemene kantoorautomatisering, ICT is onmisbaar voor het dagelijkse werk van het museum...
Previous
Next