Vacature

Stagiair(e)

Word jij enthousiast van de nieuwste digitale ontwikkelingen en innovaties? Lees dan snel verder!

Word jij enthousiast van de nieuwste digitale ontwikkelingen en innovaties? Ligt jouw hart bij de publieke sector en wil je maatschappelijke impact maken? Wil je ervaring opdoen in en bijdragen aan een adviesbureau? En vind jij het leuk om samen te werken in teams met andere collega’s met diverse achtergronden en expertises? Lees dan snel verder!

Wie zijn wij?

Wij zijn PBLQ, hét onafhankelijke adviesbureau voor de publieke sector als het gaat om digitalisering, informatiemanagement en innovaties. Wij verbinden de wereld van de overheid met de wereld van digitalisering en informatievoorziening. Met veertig collega’s adviseren wij publieke organisaties zoals gemeenten, provincies en het Rijk over de invloed en gevolgen van digitalisering op de veranderende samenleving. Onze kracht ligt al dertig jaar in het maken van analyse en het geven van advies dat onze opdrachtgevers verder helpt. Werken bij PBLQ betekent daarom impact maken en bijdragen aan een goed functionerende digitale overheid.

Dit doen we vanuit ons kantoor in het centrum van Den Haag of hybride vanuit huis. Met onze adviseurs zijn wij groot genoeg voor mooie adviesklussen met impact, maar klein genoeg om elkaar goed te kennen. En groot genoeg voor verschillende typen opdrachten – van strategie tot implementatie – en tegelijkertijd klein genoeg voor een platte structuur en een informele sfeer.

Werkzaamheden en begeleiding

PBLQ werkt aan veelzijdige opdrachten en projecten. Je krijgt als stagiair bij ons de ruimte om mee te lopen en te zien hoe een advies tot stand komt. Je mag mee naar een opdrachtgever en aanschuiven bij interviews of groepsbijeenkomsten. Tijdens je stage krijg je veel vrijheid en word je professioneel begeleid bij jouw ontwikkelvraag. Het is mogelijk om je stage te combineren met een afstudeerstage.

Wat voor soort opdrachten en projecten kun je verwachten?

 • het creëren van een toetsingskader voor het gebruik van technologie bij infectieziektebestrijding voor het ministerie van VWS
 • samen met een of meerdere collega’s een gemeente vooruithelpen bij de aansluiting op het DSO (Digitaal Stelsel Omgevingswet)
 • onderzoek doen naar de meerwaarde van data bij het halen van de doelen van de energietransitie voor een provincie
 • het opstellen van een strategie voor een digitale inclusieve dienstverlening voor een G4-gemeente
 • het onderzoeken van kansen op het gebied van Smart City
 • uitvoeren van een privacy impact assessment (PIA)

Inclusie en diversiteit

Onze adviseurs werken aan maatschappelijke opgaven voor de publieke sector. Omdat we midden in de samenleving staan en onze impact bij onze klanten groot is, hechten we waarde aan inclusie en diversiteit.

We hanteren een actief beleid om te komen tot een divers personeelsbestand waarin iedereen, ongeacht zijn of haar achtergrond, welkom is. Hiermee dragen we bij aan een arbeidsmarkt waarin iedereen kan participeren, en vormt ons personeelsbestand een afspiegeling van de samenleving. We zijn bewust op zoek naar werknemers met verschillende achtergronden. Daarnaast besteden we aandacht aan de positie van vrouwen in onze organisatie. Inspiratie en creativiteit worden gedeeld en talent gestimuleerd en ontwikkeld.


Waar zijn we naar op zoek?

 • Je bent een masterstudent van bijvoorbeeld (technische) bestuurskunde, politicologie, informatiekunde, organisatiewetenschappen of een vergelijkbare studie.
 • Je hebt affiniteit met maatschappelijke thema’s en wil graag in een adviesbureau en in een politiek-bestuurlijke context ervaring opdoen.
 • Je hebt interesse in thema’s digitalisering, informatievraagstukken en de digitale overheid
 • Je werkt zelfstandig, neemt initiatief en bent analytisch sterk.
 • Je bent een doorzetter, flexibel en je hebt vaardigheden om mensen en oplossingen met elkaar te verbinden en wil deze verder ontwikkelen.


Wat hebben wij te bieden?

 • Een stageplek in het hart van de publieke sector met een grote maatschappelijke relevantie
 • Werkervaring opdoen in een intrinsiek gemotiveerde en sociale organisatie met veel deskundigheid
 • Onderdeel uitmaken van een gemixt team met een goede reputatie in de markt
 • Ruimte en vrijheid voor jouw expertise, jouw manier van werken
 • Een stagevergoeding van € 500,- bruto per maand
 • Een laptop die je mag gebruiken voor je stageopdracht.


Wil je meer informatie?

Neem contact met ons op via werkenbij@pblq.nl.

Weet je al zeker dat je wilt solliciteren?

Leuk! Stuur je cv en motivatiebrief op naar werkenbij@pblq.nl.

Publicaties